Zumba tøj

Zumbatøj

Zumbatøj er det dress man iklæder sig når den står på Zumba. Men hvorfor? Fordi Zumba som træningsprogram er inspireret af latinamerikanske danse. Ordet “Zumba” betyder at bevæge sig hurtigt og have det sjovt, og det er præcis dækkende for denne motionsform. Derfor er Zumbatøj inspireret fra latinamerikansk påklædning.

De fleste Zumbainstruktører har stramtsiddende bukser på, små toppe der viser det bare maveskind, en løshængende sweatshirt og et par dansesko. Det er ikke nogen tilfældighed. I Syd og mellemamerika, er hovedsproget spansk og portugisisk, kulturen er varm og åben, og de fleste er glade for at danse. Musikken er hurtig, påklædningen er let og gerne stramsiddende. På den måde danner kulturen også rammen for Zumbatøj og tøjets design.

Tøj til Zumba

Ved brug af den hurtige “latiner musik” sammen med enkle dansetrin, kommer forbrænding i vejret og kroppen fyldes med energi – samtidig med at det er sjovt og nemt at lære. Zumba danses uden partner, og træningen består af opvarmning, bevægelser til at øge af pulsen, mindre danseserier og afslutningsvis udstrækning af krop og muskler. Når man danser Zumba, er det vigtigt at have træningstøj som man kan bevæge sig frit i, samt gode indendørs gummi eller dansesko. Læs eventuel mere om Zumbasko her på siden. Tøjet skal derfor egne sig til bevægelse, og så skal det være noget du kan svede i.

Den glæde man oplever i kroppen under danseformen Zumba, kan lede tankerne hen på varme himmelstrøg, hvide sandstrande og palmer. Derfor kan Zumbatøj være en god motivator, når du skal danse i en dansk fitnessklub eller gymnastiksal. Samtidig kan Zumbatøj være ideelt, for at komme I den rette stemming.

Hvor kan jeg købe Zumbatøj?

Der er mange forskellige forhandlere, sælger Zumbatøj. Forhør dig, der hvor du danser Zumba, eventuel din Zumbatræner. Hun kan have gode råd, da hun er indenfor i miljøet og muligvis kan sende dig i den rigtige retning. Der er ligeledes officielle Zumba sider på internettet, der sælger både Zumbatøj og sko.

Fælles for det meste Zumbatøj er:

  • Svedtransporterende: Det er samtidig et must, da du sveder en del under Zumbatræning
  • Inbygget stretch: For større bevægelighed
  • Farver: Lad dig ikke begrænse, kun kreativiteten holder dig tilbage. Zumba er en farverig dans og tradition.
  • Stramtsiddende: For større bevægelsesfrihed i hver enkel øvelse. Samtidig fremhæver et stramtsiddende look dine former og det er også en vigtig side af Zumba!

Zumbatøj på tilbud kan være svært at finde, da det ikke er så sæsonpræget som andet sportstøj. Men en anden mulighed er at finde inspiration på de officielle Zumbatøj sider, og så købe andetsteds. Det kan være i store mainstream kæder, som findes i alle danske storbyer, og ofte også i provinsen. Her kan du specielt finde billigere toppe. Så er der ikke andet for, end at få handlet – inden det går løs.