Zumba musik

Zumbamusik

For at sikre dig de bedste betingelser i dit valg af Zumbamusik, kan det være en god idé, at have indblik i hvad Zumba egentlig er – hvor det kommer fra, og hvordan det udøves.

Ved at have en forståelse for dansen, vil man også lettere kunne finde sange og musik, der passer ind i hele den atmosfære der omgiver Zumba. Det foreslåes at man primært fokuserer på latin-amerikansk musik, og det er ikke nogen tilfældighed. Zumba blev ”opfundet” af Alberto Perez i Sydamerika, nærmere bestemt i Columbia. Perez er uddannet koreograf samt danser, derfor havde han de rette forudsætninger, for at kunne sammensætte en dans der både slanker, giver motion og samtidig er sjov.

Det at have det sjovt, er på mange måder en af de vigtigste fordele ved Zumba, her skal man dyrke motion, men på en sjov måde for at give alle en mulighed for at forelske sig i denne fitnessform. Hvis man først er blevet bidt af Zumba og Zumbamusik, så vil det måske være en mulighed, at undersøge nogle af de forskellige genrer der er indenfor Zumba – hvem ved, måske falder man over noget man bliver endnu mere betaget af.

Valg af Zumbamusik

Zumbamusik er blandt andet et miks af forskellig dansemusik og genre.

  • Tango: Zumbamusik har det til fælles med tango at det er en ordløs, social dans, som skabes i kontakten og kommukationen med musikken. Inspirationen til at skabe dansens udtryk og struktur kommer fra ophavet til dansen, nemlig musikken. I 2009 blev tango føjet til på Unesco´s liste over verdens kulturarv. Dansen tango er udviklet i danseskoler og dansesteder i arbejderklasse-kvarterer i Buenos Aires og Montevideo. Den har dybe rødder i poesi og sang, og regnes verden over for et symbol på varmblodig latinamerikansk passion og romantik.
  • Salsa: Er et vigtigt krydderi i Zumbamusik da den sammen med dansene der har inspireret til Zumba, er en blanding af danse. Salsa betyder sovs og betegner mikset af stilarter. Cuba, Columbia og Puerto Rico anvender især dansen.
  • Foxtrot: En en stilart der så dagens lys i 1914. Den har smittet af på Zumbamusik, og blander den amerikanske stilart og dans, med Zumbaens rytmer.
  • Samba: Er en brasiliansk dans, der blander flere forskellige dansetrin og rytmer. Derfor er den perfekt som inspiration til Zumbamusik.

Zumbamusik er derfor en blanding af musik fra mange kontinenter og forskellige dansestile samt takter. Derfor er musikken heller ikke på denne måde en specifik genre. Zumbamusik er bedst, når det er baseret på samme grundsten som oprindelse af denne fitness form, dermed sagt at Zumba musik naturligt kan være latinamerikans musik, hvor de varierende rytmer og temposkift, er oplagte til at skabe en god Zumba musik oplevelse. Zumbamusik kan købes online, men en god ide vil også være at kigge på de CD’er der allerede er lavet specielt med tanke på Zumbatræning. Der er nemlig visse grundregler i forhold til Zumbamusik som giver en bedre oplevelse. Ved at have 2-3 opvarmningssange placeret i starten, vil man sikre at udøverne er optimalt forberedt når det går løs. Herefter vil 7-10 sange som er ment som den reelle Zumba musik med fordel kunne afspilles. God fornøjelse.