4. Spar på sukker – især fra sodavand, slik og kager

Sukker smager desværre godt og derfor spiser vi ALT for meget af det. Sukker er 100% tomme kalorier.

Sukker indeholder ingen næring, vitaminer eller mineraler. Sukker har ingen proteiner eller fibre og derfor giver det ingen mæthedsfornemmelse… til gengæld bliver man hurtigt meget afhængig af det fordi det forstyrrer blodsukker balancen og derfor bør du naturligvis holde dig helt fra de søde sager.

Det kan somme tider være svært at se hvor meget sukker en fødevare indeholder, men lovgivning om korrekt varedeklaration hjælper dig på vej fordi den dikterer, at ingredienserne skal listes i den kvantumsrækkefølge. Det betyder at den ingrediens der er mest af skal stå først og derefter den der er næstmest af osv.

Kig derfor på varedeklarationen og se om der står sukker eller sødemiddel som et af de første punkter (kig eks. på en flaske ketchup og gør dig klar til at få et chok!). Hvis fødevaren indeholder meget sukker så gør du klogest i at holde dig fra den.

Hvis du kun kan overskue at gøre én ting, så eliminer sukker fra din kost!

Sukker er den største årsag til overvægt i verden… men der er en anden fjende der indtager en flot andenplads i kapløbet og den handler kostkompassets femte råd om…

Fordi der er selvfølgelig også en fjende mere og derfor hedder kostkompassets femte punkt: Spar på fedtet – især fra mejeriprodukter og kød