8. Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen – 60 hvis du skal tabe dig!

Kroppen er beregnet til at blive brugt og alt for få gør det!

Daglig brug af dine muskler er vigtig for en sund og velfungerende krop. Fysisk aktivitet styrker hjerte, lunger, muskler, sener, led og knogler… og dermed din generelle fysiske form.

Regelmæssig motion giver øget velvære og modvirker bl.a. stress og depression. Det giver en naturlig træthed, regulerer appetitten og gør det nemmere at kontrollere din vægt. Og så sætter det også turbo på dit vægttab!

Der kan kun tales godt om den daglige motion og det ved du højest sandsynlig godt allerede… spørgsmålet er så hvorfor så ganske få dyrker den daglige motion de ved er så gavnlig for dem?

Svaret ligger IKKE i dovenskab. Mange tror nemlig at det er fordi de er for magelige og så videre… men svaret ligger i de indre billeder man skaber når man tænker på motion:

Langt de fleste forbinder nemlig ikke motion med noget behageligt eller sjovt. De forbinder det med ubehag, smerter og endnu værre: Kedsomhed!

Det er langt fra sandt, og det kan du tage fra en der ALDRIG har brudt sig om motion og nu dyrker det i 15 timer om ugen! Jeg har altid pjækket fra idræt i skolen og jeg har altid været overvægtig. Jeg har altid hadet motion og jeg ved at oddsene for at du har det ligesom jeg havde det før i tiden er ret store.

Stil nu dig selv et spørgsmål: Hvad tænker jeg på når jeg hører ordet motion? Langt de fleste tænker på mennesker i store smerter og/eller folk i fitnesscenter. Motion har INTET med et fitnesscenter at gøre! Motion kan nemlig være noget helt andet end løb, cykling, styrketræning og alt det andet traditionelle… og hvad bedre er:

Hvis du bruger min metode, så bliver du decideret afhængig af din daglige motion!

Hele Naturlig Slankekurs modul 3 er kun dedikeret til emnet motion og det er meget utraditionelt indhold! Hvis du vil have en lektion om korrekt styrketræning eller en løbeguide, så kan du finde det andre steder!

Mit mål med motion er at jeg skal have det sjovt! Det skal være noget jeg glæder mig til hver eneste dag og så skal det give mig et kæmpemæssigt energioverskud. For dig kan motion selvfølgelig være den nøgle til vægttab som du mangler, derfor kan jeg
selvfølgelig ikke anbefale det stærkt nok… men hvis du også vil have det sjovt, og du vil glæde dig til det… så lad os tales ved i modul 3.

Det var så en gennemgang af hele kostkompasset, her kommer opsummeringen:

  1. Spis frugt og grønt – 6 om dagen.
  2. Spis fisk og fiskepålæg flere gange om ugen
  3. Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød hver dag
  4. Spar på sukker især fra sodavand, slik og kager
  5. Spar på fedtet især fra mejeriprodukter og kød
  6. Spis varieret og bevar normalvægten
  7. Sluk tørsten i vand
  8. Vær fysisk aktiv 60 minutter om dagen