Zumba DVD

Z(s)lank med Zumba dvd – Zumba for dummies

I hjemmetræningsverdenen er 90’erne på vej tilbage. Videoer med smilende, slanke mennesker som motionerer energisk er igen på markedet, men denne gang dog uden brug af g-streng og gamacher.

Den nye dille hedder Zumba og er en latinamerikansk inspireret danseform – specielt tilpasset til at fungere som en effektiv motionsform. Men er en Zumba-dvd virkelig vejen til kroppen, som du altid har drømt om?

Zumba dvd’ens drøm

Stuen er tom, børnene er ude at lege og manden er sendt på indkøb. Du rækker efter fjernbetjeningen, trykker, og pludselig er rummet fyldt med latinamerikanske toner; sol, sommer og glæde. Smukke, slanke mennesker danser synkroniseret i stigende tempo og inviterer dig med til festen. Du danser med dem. Dine hofter svinger energisk helt af sig selv, og da du afbrydes efter en halv time, er du ikke bare gladere. Du er slankere. Du er smukkere. Du er næsten et helt nyt menneske. Se en smagprøve her:

En klog mand sagde engang at ting der lyder for gode til at være sande som oftest er lige netop dét. Når det kommer til TV-shoppens nye dille – Zumba dvd’er – ser dette desværre ud til at være tilfældet. For Zumba er ikke noget man køber på film.

Hvad er Zumba egentlig?

Den amerikanske dille Zumba hærgetr landet over med Zumba-fester, Zumba-klasser, Zumba-eksperter og Zumba-dansere. Zumba er det nye årtusinds svar på aerobics – en sport hvor musik, bevægelse og socialt samvær går op i en stor, kalorieforbrændende enhed på allerbedste vis.

Kombi af danseformer

Tanken bag Zumba er en kombination af det bedste fra de latinamerikanske danseformer bl.a. salsa og samba. Dette i et målrettet forsøg på at skabe tempofyldt konditionstræning samtidig med at alle de store muskelgrupper kommer i bevægelse.

Zumba er ikke styrketræning; det er helhedstræning – som alle danse – og er oplagt motion, hvis rytmer er hvad man kan lide.

Det er i sig selv ikke så nyskabende. Hvad der er årsag til Zumbas utrolige succes ligger nok i et helt andet element – det sociale. Siden oldtiden har mennesket nydt at bevæge sig sammen til musik, og det er en klog egenskab at udnytte, når man leder efter nye måder at bevæge sig på. Når alt kommer til alt, er motivation den vigtigste faktor i jagten på en slankere, stærkere og sundere krop.

Zumba har ingen magiske tricks og erstatter ikke andre former for sport. Det er udelukket en sjov og anderledes fitness form.

Zumba sætter kroppen i bevægelse, sætter pulsen i vejret og forbrænder således energi. Det er jo det, det hele handler om: Forbrænding og motivation.

Zumba dvd’ens virkelighed

Men hov; stuen er tom, børnene er ude at lege, manden er sendt på indkøb. Du rækker efter fjernbetjeningen, trykker, og pludselig er rummet fyldt med latinamerikanske toner; sol, sommer og glæde. Smukke, slanke mennesker danser synkroniseret i stigende tempo og inviterer dig med i festen – ”Let’s Zumba!” udbryder de. Men i stuen er der ingen fest; musikken lyder monoton og malplaceret, og ærlig talt, så er du ikke særlig god til at svinge hofterne (endnu). I TV’et har de tilsyneladende uanede mængder af morskab ved at udføre trin, som desværre ikke giver dig helt det samme. For du står der alene. Og det har aldrig været særlig sjovt at danse solo.

Det er svært at komme i gang med nye vaner. Og det væsentligste spørgsmål angående købet af en Zumba dvd er: Gider du sætte din Zumba dvd på i morgen, hvis ikke der er nogen mennesker omkring dig at dele glæden, bevægelserne og musikken med?

”Let’s Zumba!” – jo tak, men hvor meget kan du egentlig forbrænde med en Zumba dvd?

Her er en sammenligning med andre aktiviteter udført en halv time:

  • Zumba: 250-500 kcal (alt efter hvor vildt du danser)
  • Cykling: 300 kcal
  • Gang: 150 kcal
  • Løb: 300 kcal
  • Sex: 150-210 kcal
  • Aerobics: 270-330 kcal
  • Zumba dvd: Ja, gæt selv…
  • Rengøring: 150-180 kcal
  • Søvn: 55 kcal

Så er det bare om at vælge, hvad man bedst kan tænke sig at lave!

Relevante links