5. Spar på fedtet – især fra mejeriprodukter og kød

Fedt har den uheldige egenskab at det er 100% kalorietæt. Hele 900 kalorier pr. 100 gram indeholder det og hvad værre er så kan kroppen desværre fragte det direkte ud i fedtdepoterne uden de store problemer.

Hvis du eksempelvis får 1000 kalorier fra brød, skal kroppen bruge en del ressoucer på at omdane brødet til fedtstof, hvis du er i kalorieoverskud, dermed tager du mindre på af det.

Hvis du derimod indtager du 1000 kalorier, i form af fedt, kan kroppen uden problemer fragte det direkte ud i depoterne. Derfor tager du mere på jo federe mad du spiser. Vidste du at en hakkebøf lavet af 6% kød indeholder kun halvt så mange kalorier som en bøf af samme vægt men lavet med 16- 20% hakkekød? De to bøffer smager ens og mætter ligedan, men bruger du magert kød sparer du en masse kalorier på kontoen.

Mit råd er derfor kun at indtage de kalorier du rent faktisk kan smage!

Du kan ikke smage de ekstra kalorier der er i fedtholdigt kød fremfor magert kød (mange mener faktisk at det magre kød smager bedre) du kan heller ikke smage eks. smør under pålæg.

Start derfor en ny leveregel: At de kalorier du indtager skal være nogen du kan smage og som indeholder god næring til din krop. Drop de flydende kalorier og spar på fedtet de steder hvor du kan. Det er nemt at skære fedtkanten væk fra et stykke kød, og ved at gøre det forbedrer du din sundhed og sparer på kalorierne… så frem med kniven!

Det sjette punkt i kostkompasset er ikke skrevet for folk på slankekur, for det lyder: Spis varieret og bevar normalvægten