Det er et indiskutabelt faktum at vægttab kun kan ske ved at indtage mindre energi end der forbrændes.

Uenighederne blandt eksperter og slankeguruer opstår i hvordan dette opnås.
Nogle mener at man skal forbrænde noget mere igennem motion, andre mener at hvis
man undgår kulhydrater øger kroppen sin forbrænding osv.

Men uanset uenighederne om, hvordan man i praksis kommer til at forbrænde mere energi end man indtager, så er alle eksperter og guruer enige om at det er af altafgørende betydning at man dækker kroppens grundlæggende næringsbehov.

I gamle dage udgav statens husholdningsråd så den såkaldte “kostpyramide” der viste hvad man anbefalede at man spiste meget og lidt af… det var før at man egentlig vidste ret meget om menneskelig ernæring.

I dag har forskningen ret præcist vist os hvilken og hvor meget næring vi har brug for hver dag. Da denne forskning kom frem stod det også klart at kostpyramiden var forældet og forkert.

Fødevarestyrelsen har derfor trukket kostpyramiden tilbage og i stedet udgivet “Kostkompasset” som retter de gamle fejl.

Jeg kan kun bifalde Kostkompasset og jeg er glad for at man endelig har fjernet kostpyramiden. Statens husholdningsråd repræsenterer jo unægtelig en hvis autoritet på området i de fleste folks holdninger og meninger.

Det er derfor været svært at overbevise mange om at kostpyramiden var forkert, fordi man fik kommentarer som “Jamen statens husholdningsråd må jo vide hvad de snakker om!”… og det gør de så endelig også nu 🙂

Kostkompasset indeholder 8 kostråd som viser vejen til et sundt fundament. Jeg vil derfor igennem de næste mails gennemgå de 8 kostråd punkt for punkt og give dig en guide til hvordan du bruger dem i praksis.

I dag vil jeg nemlig gerne have dig til at tænke over en ting de fleste overvægtige mennesker glemmer…

De fleste er nemlig både overvægtige og usunde! Tænk over at de to ting faktisk intet har med hinanden at gøre.

Mange overvægtige får eksempelvis ikke dækket deres vitaminbehov og det er ikke kun usundt, det er decideret farligt!

Jeg får tonsvis af henvendelser fra folk der simpelthen ikke kan lade de søde sager være og de får et chok når jeg så siger “Nej, men det er da ikke en undskyldning for ikke at spise en vitaminpille hver dag!”…

Det er ligesom om de fleste tænker “Det kan jo være lige meget med den vitaminpille med den overvægt jeg slæber rundt på… det svarer jo til at jeg lapper et lille hul i en kæntrende båd imedens vandet fosser ind et andet sted”. Dette kunne ikke være mere forkert.

Tænk over dette i dag: Hvis du er overvægtig er det fordi du indtager flere kalorier end du forbrænder… men det er ingen undskyldning for ikke at leve sundt… du vil nedbringe din risiko at dø ganske markant hvis du frem for at være overvægtig og usund, starter med at blive overvægtig… og sund!

Det kan faktisk sagtens lade sig gøre og endda meget let. Der er bare nogle minimumskrav rent ernæringsmæssigt som kroppen skal have dækket og nu kommer den store hemmelighed jeg lovede dig i starten:

Hvis kroppen har de grundlægende næringsbehov dækket så producerer den også mindre fedt hvis du indtager flere kalorier end du forbrænder!

Det betyder altså at hvis du dækker kroppens næringsbehov bliver du sund og du har sværere ved at tage på!

Klik på punkt nummer 1 herunder og begynd fra en ende af:

Punkt 1: Spis Frugt og Grønt

Punkt 2: Kartofler, ris, pasta og alt det grove

 

Punkt 3: Spar på fedtet

Punkt 4: Sluk tørsten i vand

Punkt 5: Spis fisk og fiskepålæg

Punkt 6: Spar på sukker

Punkt 7: Spisvarieret

Punkt 8: Vær fysisk aktiv