7. Sluk tørsten i vand

Din krop består af ca. 50-60% vand og derfor bør en tilsvarende del af din slankekur bestå af det samme. I løbet af en dag afgiver kroppen væske fra huden, lungerne og blæren… derfor har vi brug for vand.

Problemet er imidlertid at langt de fleste danskere IKKE drikker de 2 liter vand, de har brug for hver dag.

De drikker i stedet 2 liter kaffe, cola, saftevand, mælk, juice, rødvin og øl!

Dermed ryger sundhed og energi sig en tur ud på gangen, hvor de kan få sig en snak med fornuften som de selv samme danskere parkerede derude for mange år siden. I mellemtiden sidder danskeren inde i stuen uden sundhed, energi eller fornuft og drikker alle andre væsker end den der bør drikkes, nemlig vand… og så forstår de fleste ikke at de altid er så trætte og uoplagte!

Kroppen skal bruge store ressourcer på at afgifte al væske ned til det primære vand den skal bruge, og derfor vil du altid kun køre på 70% af den energi du kunne have hvis du fik dine 2 liter rent vand om dagen.

Men hvis du vil tabe dig er det endnu mere vigtigt at du får dit vand. En krop der ikke har en korrekt væskebalance er nemlig ikke i stand til at forbrænde fedt særlig effektivt… hvorimod en krop med korrekt væskebalance forbrænder fedt i rekordfart!

Derfor er det utrolig vigtigt at få 2 liter vand hver dag… men hvad gør man så hvis man i lang tid ikke har fået disse 2 liter vand? De dækker jo kun det daglige behov og hvis man så er i væskeunderskud så vil man jo forblive med at være i væskeunderskud. Du kan teste om du har styr på din væskebalance, ved at kigge på din urin i løbet af eftermiddagen, jo lysere og mere gennemsigtig den er, jo bedre er din væskebalance.

Så er vi kommet til afslutning af denne lille gennemgang af Fødevarestyrelsens kostkompas.

Det ottende og sidste punkt i kostkompasset, har selvmodsigende nok ikke noget med kost at gøre! Det er nemlig: Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen – 60 hvis du skal tabe dig!