Zumba instruktør

Hvordan bliver du Zumba instruktør?

For at blive Zumba instruktør, skal du tage Zumba instruktør uddannelsen, som er et certificeret træningsprogram. Det sker ofte i workshops, hvor også andre har meldt sig til at tage Zumba instruktør uddannelsen. Som Zumba instruktør, bliver du altså formidler af både et danseprogram og en glad træningsform.

Fakta om Zumba instruktør uddannelsen

Det koster ca. 2000 kr. at få et Zumba-certifikat, som er nødvendigt, for at kunne kalde sig Zumba instruktør. Det koster ca. 200 kr. om måneden at være en del af et decideret Zumba network, hvor instruktører holdes up to date mht. musik, trin mv. og får mulighed for at komme til store Zumba samtaler. Det er en god idé som Zumba instruktør, at møde andre og udveksle erfaringer.

Historien bag Zumba og instruktør uddannelsen

Måske synes du også, at historien bag Zumba lyder lidt spøjs, men den er god nok; Zumba opstod rent faktisk ved en tilfældighed, da den sydamerikanske fitnessinstruktør, Alberto ‘Beto’ Perez en dag måtte improvisere og undervise til det musik, han tilfældigvis havde i sin bil, fordi han ganske enkelt havde glemt det ‘rigtige’ musik. Det blev til Zumba og udviklede sig hurtigt til en Zumba-bølge i Sydamerika, som ramte Danmark noget senere. En populær træningsform hvor du kan opleve livsglæde, energi, og være med til at sprede humøret både som Zumba instruktør og hold-danser. Samtidig giver det resultater i forhold til både fedtforbrænding, toning og kondital.

Idag er der ca. 30.000 certificerede Zumba-instruktører fordelt på 75 lande! De danske danseskoler har også forelsket sig i den energiske og stemningsfyldte fitnessform og har sendt deres instruktører afsted på Zumba-kurser. Så Zumba findes allerede på programmet – ikke kun i fitnesscentrene – men også på danseskolerne. Det vil sige, at et job som Zumba instruktør ikke kun behøver, at gælde i fitnesscentrene!

Hvem kan tage Zumba instruktør uddannelsen?

Danse-fitnessformen er en kombination af salsa, merengue, reggaton og cumbia, derfor skal man have en vis portion rytme og smidighed i kroppen. Du skal ydermere være I stand til:

  • at have en forståelse for kroppens fysik og anatomi som Zumba instruktør, da du skal guide andre.
  • have overblik og forståelse , da man skal lære nye Zumba-trin hver gang i en træningstime. Dette er ikke nødvendigvis noget man kan lære af Zumba instruktør uddannelsen, da det gerne er evner du allerede besidder.
  • være udadvendt, da det er dig som Zumba instruktør, der skal motivere holdet.

Zumba instruktør for børn

Du kan også blive certificeret til Zumbatomic, som er for børn. Der findes Zumba Gold for ældre og rullestolsbrugere. Der findes Aqua Zumba og Zumba med toning sticks. Ja, der er nok at vælge mellem.

Fælles for de mange aldersgrupper, er at du efter én workshop, ikke kan gå ud og undervise i Zumba. Det kræver rutine og øvelse, og opnås gennem Zumba instruktør uddannelsen. Garantien for denne er “Zumba logoet”. Det viser og kommunikerer også til andre at de har med en certificerede Zumba instruktør at gøre.

Zumba instruktør kurser

Der er flere Zumba instruktør kurser på vej for dem, der gerne vil undervise i Zumba. Se det officielle logo og læs om Zumba uddannelsen.

Zumba’s eget slogan hedder: Ditch the workout – join the party! Så du skal som Zumba instruktør være villig til at holde en fest, hver gang du underviser.