Hvad er hamp olie

Hvad er Hamp olie?

Hamp olie er udvundet fra hampplanten. Med andre ord er det en ekstrakt taget fra plantens frø. Hele planten kan dog bruges, men frøene er det bedste til at producere olien. Oftest bruger man ”industrihamp” til at producere olien, da denne sort er dyrket specielt til industriel brug. Derudover har olien et minimum af THC, så der ikke er nogen form for euforiserende virkning ved brug af hamp olie. Uraffineret olie har en nøddeagtig smag og grøn tone, hvorimod en raffineret olie er farveløs med ingen smag.

Man kan bruge hamp olie til en række af forskellige ting. En klassisk anvendelse er specielt i sæber. Derudover bruges det også i blandt andet maling og smøremidler, og som et kropsplejeprodukt. Nogle mennesker bruger også olien som et kosttilskud. Hamp olie er en kontroversiel plante flere steder især på grund af bekymringerne om den euforiserende virkning. I nogle områder er dyrkning af hamp forbudt selvom flere produkter bliver fremstillet af det.

Da olien er et naturprodukt, kan det blive brugt som en fugtgivende olie som kan anvendesefter badet. Det skulle siges, at nære huden og øge blodcirkulationen. Derudover anvender flere olien i madlavning, da dette giver en nøddeagtig smag til maden, som også kan være den perfekte dressing til en salat. En anden anvendelse af olien er som bio-diesel, da man mener, at det er en sikker erstatning for råolie, da det ikke er giftigt eller skader miljøet. Derudover kan næsten alle former for plast fremstilles ved hjælp fra hamp olie.

Som du kan læse har hamp olie en hel række sundhedsmæssige fordele, og kan blandt andet tilføre kroppen en masse aminosyrer. Det siges også, at hamp olie kan helbrede kræft ved jævnlig brug af olien. Olien kan også anvendes til behandling af mindre sundhedsmæssige lidelser. Det betragtes som en af de mest nyttige naturlige kosttilskud til kroppen på grund af sin evne til at levere essentielle aminosyrer til mennesker, som vi ikke ville være i stand til at fremstille selv. Dog bør man altid være opmærksom på bivirkninger forbundet med olien. Først og fremmest skal du sørge for at tale med din læge og få flere oplysninger om olien og dens effekter. Især hjemmesiden PeaceHealth har forklaret om mulige bivirkninger ved brug af hamp olie.

Hvis man bruger det som kosttilskud, skal man især passe på med fordøjelsesproblemer. PeaceHealth antyder, at det kan blødgøre afføringen, hvilket ofte fører til diarré eller kramper. Derudover fortæller PeaceHealth, at olien stammer fra en plante med et indhold af stoffet THC, som forårsager en såkaldt rus selvom dette stof næsten ikke er tilstede i olien. De fraråder derfor at man bruger nogle former for farlige maskiner eller kører bil.

En helt anden almindelig bivirkning som hamp olie kan forårsage involverer hjertesystemet og blodbanen. Det kan påvirke de koagulerende egenskaber og hæmme blodproduktionen. Hjertepatienter eller blodproppatienter skal derfor holde sig langt væk fra hamp olie.

Konklusion om hamp olie

Hamp olie er et naturprodukt, som har et meget lille indhold af stoffet THC. Det har derfor ikke en euforiserende virkning. Olien har vist, at have en god virkning på flere forskellige sygdomme blandt andet kræft og mindre sundhedsproblemer. Derudover kan man anvende det som et kosttilskud eller en dressing til salaten. Dog advarer hjemmesiden PeaceHealth især om forskellige bivirkninger, der kan opstår ved brugen af hamp olie. Hvis du derfor overvejer, at tage hamp olie i brug, så tag en tur til lægen først og research godt og grundigt på internettet før du tager den endelige beslutning!