Lene Hansson

Lene Hansson

Baggrund, uddannelse og publikationer

Lene Hansson er født i 1963. Før hun i Danmark blev omtalt som en sundhedsguru, var Hansson stewardesse. Hansson er herefter blevet uddannet som kostvejleder, men har ellers ingen yderligere uddannelse indenfor sundheds- og vægttabsbranchen. Hansson stiftede et wellness center i 2006 og yderligere et Lene Hansson Uddannelses Academy i 2010. Begge er beliggende i indre København. Hendes centre tilbyder wellness, et hav af forskellige behandlinger og uddannelser som fx kostvejleder eller slankecoach. Tidligere ejede Hansson et wellness center et andet sted i indre København og en helsefarm i Portugal. I dag driver hun sine to centre, hvor hun både underviser, er forfatter og holder foredrag.
Lene Hansson har udgivet et hav af bøger. Hendes debut var bogen ”Naturlig Slank”, og hun er derefter blevet mest kendt for bøgerne ”Slank og sund på 8 uger” og ”Forny dit liv på 8 uger”. Hun har selv tabt sig omkring 20 kilo ved at følge sit eget program. Derudover er hun kendt for programmerne ”Du er hvad du spiser” og ”Min fede familie” på TV3, hvor hun var værtinde.

Kan du stole på Lene Hanssons metoder og tilgange?

Hvis du laver en hurtig Google-søgning på Lene Hansson, vil der ikke fremkomme mange positive udtalelser omkring hendes metoder og tilgange. Mange kalder sågar Lene Hansson for en ”kvaksalver”. Den første kritik går på, at hun ingen relevant uddannelse har indenfor hverken ernæring eller sundhed, og mange mener derfor slet ikke hun kan rådgive andre om deres sundhed. For det andet springer hun ofte fra den nyeste trend til den anden, og rådgiver derfor danskerne om mange forskellige ting og vidt forskellige diæter såsom raw-food, LCHF, vegetarisme og Stenalderkost etc. Dette kritiserer flere sundhedsguruer, da det ikke er meningen, at man skal forvirre folk og tjene penge, men rent faktisk hjælpe og rådgive overvægtige danskere. Sidst men ikke mindst har hun fået stor kritik for sine ”levende blodprøver”, der kan se præcis, hvad der er galt med hvordan du lever og hvad du skal gøre anderledes. Dette mener mange forskere og eksperter er meget uholdbart og rent fup, da dette på ingen måde er muligt.

Konklusion om Lene Hansson

Andre eksperter har ikke meget pænt at sige om Lene Hansson. De slår stærkt ned på hendes manglende uddannelse, inkompetente metoder og hendes såkaldte kvaksalveri i forhold til hendes centre, hvor hun udfører ”fupbehandlinger” til mange penge. Dog skal det siges, at Lene Hansson er meget populær blandt danskerne, og har udgivet et hav af populære bøger, hvor det siges, at hendes egne metoder og tilgange har hjulpet hende til et varigt vægttab. Så hvis du vælger, at købe en af Lene Hanssons bøger eller følge hendes metoder, er det en god idé, at bruge 5 minutter på at Google hende og hendes metoder.