Christian Bitz

Christian Bitz

Baggrund, uddannelse og publikationer

Christian Bitz er født den 12.juli 1977. Bitz er tidligere fotomodel. Han er uddannet cand.scient. i Human Ernæring fra Københavns Universitet i 2004, og går under navne som ernæringsekspert, forfatter og debattør. Bitz er især kendt for sine tv-optrædener i Go’morgen Danmark og adskillige programmer på TV2. Derudover er han også skribent for blad og online-universitet IForm, og har udgivet flere bøger om vægttab og sundhed. Til dagligt arbejder Bitz på Herlev Hospital som forskningschef. I 2014 var han vært på madmagasinet ”Bitz og Frisk” sammen med Mette Frisk.
Bitz har gennem årene skrevet en del sundheds- og vægttabsbøger – så du har helt sikkert hørt om én eller flere. Der kan blandt andet nævnes: ”Bitz din sundhed”, ”Bitz dit køkken”, ”Verdens Bedste Kur”, “Verdens bedste kur 2.0”, ”Bitz og Frisk” og den nyeste på stammen ”Bitz’ store kur”.

Er Christian Bitz troværdig?

Flere eksperter og forskere hylder Christian Bitz’ tilgang til sundhed og ernæring. Hans tilgang er helt nede på jorden, så alle kan være med. De mener, at hans tilgang er en god blanding af forskningsresultater, egen tilgang og sund fornuft. Bøgerne er tilmed baseret på forskningsresultater, og mange forskere mener derfor, at hans tilgange er troværdige og fornuftige. Derudover er hans bøger især skrevet på baggrund af hans uddannelse i Human Ernæring. Der er derfor mange af hans bøger, hvor forskere og personlige anmeldelser af bogen ikke har en finger at sætte på Bitz’ publikationer. Dog er der altid andre eksperter, der mener noget forskelligt. Hvis der er noget, der kan dele vandene, er det fremgangsmåden hvorpå, man bliver sund eller opnår et varigt vægttab. Christian Bitz er især blevet kritiseret for hans store fokus på proteinholdig kost. Flere forskere mener, at dette ikke er sundt for kroppen, og man skal spise mere varieret end Bitz promoverer. Især hans bog ”Verdens Bedste Kur” er blevet kritiseret for den proteinholdige og lav kulhydratrige kost. Sundheds- og ernæringsforskere mener, at denne kur er direkte skadelig for dine indre organer idet protein ikke er godt for hverken din nyrer eller lever.
Derudover mener flere, at du taber dig for hurtigt, hvis du følger Bitz’ tilgange, hvilket ikke er sundt. Du vil derfor heller ikke opnå et varigt vægttab – tag i stedet små og langsomme skridt, og du vil nå i mål ifølge Bitz’ kritikere.

Konklusion om Christian Bitz

Der er mange, der har en holdning til Christian Bitz. De fleste mener, at hans tilgange er troværdige og fornuftige. Som altid er der også kritik at finde, og især hans bog ”Verdens Bedste Kur” er blevet kritiseret af diverse forskere. Hvis du giver dig i kast med Christian Bitz’ bøger, er det derfor en god idé at orientere dig om hele sundheds- og vægttabsverdenen, og altid læse og se på ting med en kritisk brille.