Chris Macdonald

Chris MacDonald

Baggrund, uddannelse og publikationer

Chris MacDonald er født den 10.januar i 1973 i Seattle, USA. Han er kendt som sundhedsguru, foredragsholder og skribent. MacDonald har boet i Danmark siden 1999. Til dagligt arbejder han både med træningsprogrammer, kost, ernæring og sundhed. Derudover er han uddannet cand.scient. i Human Fysiologi fra Københavns Universitet, og har stiftet tilgangene ”Sundhed i Balance” og ”Strong Body Strong Mind”. Derudover ses MacDonald tit i fjernsynet, hvor han har været med i programmer som: ”Chris på chokoladefabrikken”, ”Chris på vægten” og ”U-turn – en sidste chance”. Sidst men ikke mindst afholder han en masse foredrag om blandt andet træning, sund livsstil, helbred og velvære og personlig udvikling. Yderligere har MacDonald deltaget i ”Race Across America”, som er et af verdens hårdeste sportsbegivenheder. Her fik han en sølvmedalje og titlen ”Rookie of the year” i 2005.

Chris MacDonald er også kendt for sin bog fra 2011 ”Du er ikke alene”. Bogen kan købes i de fleste danske boghandler eller online. Han har brugt sin uddannelse og egne erfaringer til at skrive bogen, som minder mest om en selvhjælpsbiografi.

Eksperters synspunkt på Chris MacDonald

Chris MacDonald fokuserer mest på træningen i hans sundhedsunivers, hvilket også ses i mange af hans programmer. Per Brændgaard har især kritiseret MacDonalds træningsmetoder på baggrund af et af MacDonalds TV-programmer. Brændgaard mener, at MacDonald kørte sine deltagere for hårdt, og kaldte hans metoder for militante og noget som man kun bruger på elitesoldater. Brændgaard mener ikke, at dette er måden hvorpå man taber sig eller lærer at elske træning – og henviser derefter stærkt til sin egen metode ”Små Skridt”. Dog har de fleste eksperter intet andet end ros tilovers for MacDonald, da han altid får sine deltagere i mål, og hjælper dem til et varigt og holdbart vægttab. Ud fra hans deltageres beretninger har eksperterne lagt mærke til, at de fleste af dem har opnået en hel ny livsstil med en masse tabte kilo, der ikke ryger på igen. Der er derfor ikke meget kritik, at finde om Chris MacDonald og hans metoder og tilgange, men kun positive historier og ros fra andre eksperter.

Konklusion om Chris MacDonald

Chris MacDonald er meget kendt i de danske medier og fra diverse TV-programmer, og virker til at være en vellidt og god sundhedsguru i forhold til beretninger fra deltagere af hans programmer og fra eksperters synspunkter. MacDonald har ikke lavet nogen decideret slanke- eller vægttabsbog, men fokuserer i stedet på sine egne to koncepter, der handler om en krop i balance og et godt forhold til træning og vægttab. Han har især brugt egne erfaringer og sin uddannelse fra Københavns Universitet til at skabe disse to koncepter, og dette vises især af alle de rosende ord, han modtager fra andre.