Frugt og grønr

South Beach Kuren – Godt som kickstart!

Du har besluttet dig for at tabe vægt. Om det skal være din egen personlige kur, som South Beach Kuren, eller et kostomlægningsprogram hos Vægtvogterne kan være svært at vælge. For at give dig nogle råd har jeg set nærmere på alle de populære kure.

Princippet bag South Beach kuren bygger på stivelseholdige fødevarer sænker kroppens evne til at nedbryde sukker og dermed at optage mad, så derfor skal stivelseholdige fødevarer undgås.

De tre faser i South Beach

South Beach Kuren er inddelt i tre faser, hvor det gennemgående princip er at undlade at spise stivelseholdige produkter, som pasta, brød, kartofler, og søde sager. Den første fase, som varer to uger tillader et begrænset antal fødevarer uden stivelse. Den følgende fase er mindre begrænsende og tillader fødevarer med gode kulhydrater. Den tredje og afsluttende fase skal følges når den ønskede vægt er nået, og man opfordres til gøre South Beach kuren til en varig kostomlægning.

For at se på teorien bag South Beach kuren, skal man kigge lidt nærmere på kulhydrater. Al mad er opbygget af kulhydrater, proteiner og fedt. Kulhydrater er sammensat af et antal sukkerenheder, som bestemmer hvordan kulhydratet optages. Kulhydrater, som stivelse og kostfibre, indeholder med mange tusinde sukkerenheder. Hvorimod kostfibre er lang tid om at nedbrydes på grund af dets opbygning, så nedbrydes stivelse relativt let. Når kulhydrater nedbrydes i maven bliver det til enkle sukkerenheder og transporters i form af blodsukker ud i kroppen. Derfor giver kost med stivelse og andre let nedbrydelige kulhydrater, en høj stigning i blodsukkeret efter indtagelse.

Forfatteren til “The South Beach Diet”, Dr. Arthur Agasthon mener at det er netop fødevarer som giver en høj stigning i blodsukkeret, og som South Beach Kuren påpeger, er dårligt for kroppen og kan ødelægge ens evne til at nedbryde sukker.

Undgå stivelsesholdige fødevarer i South Beach kuren

South Beach kuren og lignende kurer som Atkins Kuren har været meget omdiskuteret af eksperterne, da de anbefaler en langt mindre indtagelse af stivelseholdige fødevarer end officielt anbefalet. Videnskabeligt set, har det siden været svært at bevise hvor stor del af skyld for overvægt kan begrundes med for stivelseholdige fødevarer frem for et for højt kalorieindtag. Trods det, har kuren resulteret i høje vægttab for mange mennesker i den første periode. Nogle tilskriver kurens effekt til det faktum, at det begrænset udvalg af fødevarer, tvinger en til helt automatisk at spise færre kalorier med mindre for eksempel man vil spise pålæg uden brød til morgenmad.

Konklusion om South Beach Kuren

Samlet set, er South Beach Kuren umiddelbart effektiv til at tabe de først kilo, og det i en grad så det virker motiverende. Kuren kan anbefales til at opnå det først vægttab, derefter er det tvivlsomt sundhedsmæssigt hvorvidt South Beach kuren kan følges som egentligt kostprincipper for en varig kostomlægning.

  • South Beach Kuren er billig og giver hurtige resultater.
  • Men kræver høj selvdisiplin og er meget svær!

Hvis du har en høj selvdisiplin og du har mod på stivelse-fri kost, kan South Beach Kuren hjælpe en med det første skridt på vejen.

For de fleste mennesker derimod, er det ofte ikke så meget et spørgsmål om manglende viden om sunde madvaner, men snare hjælpe til at knække de gamle dårlige vaner, som er problemet. Derfor anbefaler jeg at du prøver at høre min metode som du kan få adgang til med det samme ved at udfylde feltet: