billede af personvægt

Slankekur, vægttab og sundhed!

Hvordan kombinerer man dog sundhed og slankekur? Vidste du at vægttab og slankekur ikke er helt det samme?

Velkommen til Naturlig Slankekurs blog. Her skriver jeg indlæg om vægttab, sundhed og slankekur. Der er mange der spørger om slankekur og vægttab ikke er det samme, hvilket det efter min mening bestemt ikke er.

Slankekur er ifølge min definition de føde og drikkevarer man indtager eller ikke indtager (eksempelvist reduceret eller forandret diæt) for at opnå et bedre helbred, herunder vægttab og sundhed…

Vægttab er tab af kropsvægt, men et vægttab kan så sandelig være usundt, da du sagtens kan tabe muskelmasse eller væske i stedet for kropsfedt. Denne blog handler selvfølgelig om det sunde vægttab (nemlig tab af kropsfedt), men det kan sagtens lade sig gøre at smide det overflødige kropsfedt helt uden at gå på slankekur… det kan eksempelvist gøres ved hjælp af motion der så som positiv bieffekt giver en forøget sundhed!

Der er ikke to mennesker der er ens og derfor er der heller ikke en ultimativ sandhed indenfor dette emne. For en person er en slankekur den rigtige løsning og for en anden er det bedre at opnå vægttab udelukkende ved øget motion.

Derfor er i min optik sådan at et vægttab er en følge af en slankekur, men en slankekur er ikke en nødvendighed for at opnå et vægttab!

En slankekur kan være sund men den kan så sandelig også være usund (som eksempelvist den berygtede “Rigshospitalets stofskiftekur/slankekur” som rigshospitalet absolut intet har med at gøre), derfor handler denne blog også om sundhed.

Jeg ELSKER at besvare spørgsmål om disse emner og jeg har god konatkt til forskellige eksperter, så hvis jeg ikke selv kender svaret skal jeg nok finde det… så du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål på kontakt@naturligslankekur.dk så skal jeg nok hjælpe dig med et korrekt og udførligt svar. Du skal ikke tænke “Det her spørgsmål er for dumt” eller sådan noget lignende. Skriv hvad du gerne vil vide noget om, for det er den eneste måde jeg kan vide hvad læserne vil have. Så længe dit spørgsmål relaterer til sundhed, vægttab eller slankekur skal du bare spørge løs… har du forslag til nye emner, ting du gerne vil have testet eller andet, så er du også mere end velkommen 🙂