kropsfedt på maven

1 kilo fedt vejer selvfølgelig ikke mere end 1 kilo muskler… Kropsfedt er ikke det samme som almindeligt fedt, det vejer bare det samme!

Er du forvirret over fedt, kropsfedt og muskler? Har du til hudløshed hørt den gamle sætning: ”Muskler vejer jo mere end fedt” eller tænkt “hvorfor vejer hun det samme som mig, for hun er da slankere end mig”, men egentlig aldrig forstået meningen af den? Så er der hjælp at hente! Her får du nemlig en gang for alle forklaringen på forskellene imellem kropsfedt (som egentlig er det vi mener når vi siger ordet fedt i forbindelse med en slankekur) og muskler.

Kropsfedt i forhold til almindelig fedt

For at forstå dette til bunds er vi nødt til først at kigge på forskellen imellem fedt og så det kropsfedt som vi har på os… Det er nemlig ikke helt det samme! Fedt (også kendt som fedtstof!) består nemlig af en binding imellem glycerol og en kombination af forskellige fedtsyrer. Hvis det bliver for teknisk kan du forestille dig fedt som en god gammeldags klump smør!

Det kræver 9000 kilokalorier for at forbrænde et kilo rent fedt og det er her forskellen kommer i forhold til vores kropsfedt!

Det menneskelige kropsfedt er nemlig fedt der er bundet sammen af noget vandvæv… Det betyder at en del af vores kropsfedt faktisk består af vand og det betyder godt nyt i forbindelse med en slankekur fordi i modsætning til fedt så kræver det kun 7000 kalorier at forbrænde et kilo kropsfedt!

Årsagen til dette skal selvfølgelig søges i at vand ikke kræver ret meget energi at forbrænde og derfor er det selvfølgelig godt nyt til slankeindustrien fordi det betyder altså at det er nemmere at forbrænde kropsfedt end almindeligt fedt (ergo er det ikke så svært at tabe sig som man måske skulle tro!).

Kroppens fedt i forhold til muskler

Nu kan vi så komme frem til sagens kerne fordi selvfølgelig vejer muskler ikke mere end fedt… men muskler har en større massefylde end kropsfedt!

Det betyder at et menneske på 80 kilo der taber sig 1 kilo fedt men samtidig udvikler 1 kilo muskler vil stadigvæk veje 80 kilo… men den fysiske størrelse og fremtoning vil være mindre! Muskler fylder simpelthen ikke så meget som fedtet på kroppen og derfor kræver muskulaturen ikke så meget plads.

Nu kommer vi så frem til hele omdrejningspunktet for overvægtige mennesker… De fleste har nemlig ikke forstået hvad det hele drejer sig om fordi de bliver ved at sige ”Jeg skal bare tabe mig X antal kilo”. Når jeg hører det foreslår jeg altid at man får amputeret et ben fordi det vil fjerne en 10-12 kilo med det samme!

Dette er selvfølgelig sarkastisk ment, men jeg siger det fordi den sætning som man i virkeligheden burde sige var ”Jeg skal bare tabe mig X antal kilo FEDT”!

Det handler jo ikke om hvor meget du vejer… det handler om hvor meget fedt og hvor mange muskler du har på kroppen!

Det handler ikke om, hvad du vejer, men om hvor meget fedt du har på kroppen

Der findes professionelle boksere der vejer langt over 100 kilo, men jeg kan garantere dig for at de ikke er overvægtige. De har selvfølgelig en masse muskler der vejer til.

Derfor bør du først og fremmest stoppe med at kigge på din vægt som sådan, og mere kigge på hvor meget fedt du har på kroppen!

Hvis du vælger at fokusere på at opbygge muskler i stedet for fedt så får du i øvrigt dobbeltbonus! Større muskler hæver nemlig dit hvilestofskifte så du forbrænder mere og dermed også forbrænder du også mere kropsfedt!