Hvad er cannabis olie

Hvad er Cannabis Olie?

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” inner_width=”90%” inner_max_width=”1200px”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” width=”90%” max_width=”1200px”][et_pb_column type=”4_4″ custom_padding__hover=”|||” custom_padding=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” text_orientation=”left” _builder_version=”4.0.6″]

Cannabis olie er en betegnelse for den ekstrakt som udvindes af cannabisplanten. Olien er en meget tyk, klæbrig substans som består af cannabinoider såsom THC og CBD, der udvindes af cannabis planten (Cannabis Sativa eller Cannabis Indica). Cannabis olien har mange forskellige navne. Olien kan laves på flere forskellige måder, men den mest udbredte er ved brugen af alkohol. Olien er blandt andet kendt for medicinsk effekt på flere forskellige sygdomme heriblandt kræft. Dette er lavet på baggrund af en masse videnskabelige forsøg. Dog er det ikke en særlig anerkendt medicin mod kræft endnu.

Olien er meget mere koncentreret end fx hash eller pot. Hvor disse skal ryges, skal cannabis olie indtages oralt. Da olien indtages oralt og er mere koncentreret end andre cannabis produkter, gør dette olien velegnet som medicin.

I Kina for omkring 10.000 år siden, er det blevet påvist, at man har brugt cannabisplanten som en traditionel kinesisk medicin. Den ældste dokumentation man kan finde for bruges af cannabis olie som medicin er i Egypten og dateret til 1500 f.kr, hvor cannabis olie blev brugt som en eliksir mod betændelse.

Mange benytter i dag det som et medicinsk præparat, da flere har oplevet positive effekter og stort set ingen bivirkninger. Blandt andet har folk oplevet, at blive helbredt for blandt andet kræft og andre former for sygdomme. Selvom folk har oplevet dette, og selvom der er lavet utallige videnskabelige forsøg, har Sundhedsstyrelsen endnu ikke godkendt eller fuldt ud anerkendt cannabis olie som medicin.

Cannabis olie består af tre forskellige stoffer:

  1. Phytocannabinoider: En klasse af forskellige kemiske forbindelser, som aktiverer cannabinoidreceptorer. Ca. 85 phytocannabinoider er blevet isoleret fra planten. De mest omtalt erTHCogCBD.
  2. Terpenoider: Er carbonhydrider. Disse er smags-og duftkomponenterne i vores kost.
  3. Klorofyl: Stoffet der giver planter deres grønne farve.Husk dog at sammensætningen af stofferne og mængden af stofferne kan være meget forskellige afhængig af sorten, planten og fremstillingsmåden.

Hvad er Cannabis Olie godt for?

Nogle af sygdommene cannabis olie er blevet brugt til, er blandt andet: kræft, diabetes, Crohns, gigt, smertelindring, epilepsi, psoriasis,anoreksi, astma, fibromyalgi, migræne og sclerose.

Der er lavet mange videnskabelige undersøgelser, der påviser, at det kan have en positiv effekt på disse sygdomme, og flere personer er i dag blevet kureret på baggrund af cannabis olien. Dog er cannabis olie, som skrevet længere oppe, ikke en anerkendt medicin af blandt andet Sundhedsstyrelsen, da de ikke mener, der er lavet nok forsøg til at påvise dets virkning.Da olien besidder en antioxidant egenskab, gør det olien særdeles beregnet til behandling og forebyggelse af mange forskellige sygdomme. Det siges også, at olien kan have en neurobeskyttende effekt.

Konklusion

Cannabis olie går langt tilbage i tiden, og er i mange hundrede år blevet brugt som et medicinsk præparat. I dag bruges det stadig til bekæmpelsen af mange forskellige sygdomme. Dog er det stadig ikke anerkendt som værende brugbart i kampen mod kræft, gigt, sclerose etc., da Sundhedsstyrelsen vil have flere beviser og forsøg på, at det rent faktisk har en effekt. Dog findes der mange solstrålehistorier på internettet om flere forskellige mennesker, der er helbredt fra diverse sygdomme ved brugen af cannabis olie. Før du begynder på cannabis olie er det altid en god idé, at undersøge dette i bunden og eventuelt tage en snak med din læge.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]