billede af mad og slanke målebånd

Der findes 3 forskellige fedmeoperationer… men er en fedmeoperation svaret på dine problemer, eller ligger det et andet sted?

Kære læser! Det er en psykisk træt mand der skriver disse ord. Det er en træt mand der har haft overvægten som fjende hele livet og endelig har vundet kampen én gang for alle. Det er jeg lykkelig for, men jeg er træt af at høre om de forbandede fedmeoperationer!

I 90’erne var det ”mirakelpillerne” som Letigen og Xenical som alle talte om som den gyldne løsning… i dag hedder det fedmeoperation, hvoraf der eksisterer tre muligheder nemlig: Gastric Banding, Gastric Bypass og Gastric Sleeving!

Nu er der kommet endnu mere blus på bålet fordi nye studier har vist at mange der får en fedmeoperation eliminerer deres type 2 diabetes. Derfor er der fejlagtigt nogen der tror at fedmeoperationer er svaret på gammelmandssukkersyge. Det er det naturligvis ikke… VÆGTTAB er svaret, ikke selve fedmeoperationen. Vi skal jo huske på at vægttabet er en følge af fedmeoperationerne, men det kan også opnås uden!

Faktum er nemlig at hvis du har type 2 diabetes og er overvægtig så kan du med ca. 80% sandsynlighed eliminere din sukkersyge ved at tabe dig… Men det kan jo også være du er så heldig at du stadig ikke har fået konstateret type 2 diabetes og blot er ”almindelig” overvægtig.

Problemet er så bare at mange har prøvet at tabe sig uden held og har derfor udsat kampen imod overvægten på ubestemt tid… og nu kommer pludselig dette lokkende tilbud fra et belgisk hospital der fortæller om disse vidunderlige fedmeoperationer de udfører og hvordan man efter operationen vil tabe sig helt automatisk.

Bagsiderne ved fedmeoperationer

Godt så. Lad mig nu starte med nogle fysiske bagsider af medaljen først:

En stor del af de mennesker der får en fedmeoperation taber sig IKKE af den (andet end de penge den har kostet).

En del får deciderede varige men af operationen som de må slås med ved siden af overvægten resten af deres liv.

Én person ud af 300 DØR af en fedmeoperation!

Men det efterlader dig da stadig med en stor chance for succes hvis du vælger at punge ud… MEN:

Lad os nu kigge på det der er langt vigtigere, nemlig den psykiske skade som 100% af de mennesker der får en fedmeoperation får… Det var et hårdt postulat, det ved jeg, men det er faktisk bakket op af anerkendte psykologer og studier fra det meget brugte Harvard Universitet. Man har simpelthen fundet ud af at samtlige der vælger at få en fedmeoperation får en psykisk skavank resten af livet… mange gange lægger de bare ikke mærke til den… For at forstå hvad det drejer sig om skal vi en tur ind i den menneskelige psykologi og tale om selvtillid og selvfølelse.

Forestil dig selv stå i midten af en cirkel. Cirklen repræsenterer din tro på dig selv og dine evner. Indenfor den er eksempelvis opvasken. Du ved 100% med dig selv at du kan håndtere din opvask og derfor kan den maksimalt irriterer dig når den hober sig op ude i køkkenet, men da du har klaret den 100 gange før så ved du med dig selv at du selvfølgelig kan klare den igen, det handler bare om at du skal tage dig sammen og gøre det og som følge deraf kan det maksimalt irritere dig.

Udenfor vores jeg-cirkel står alverdens problemer, udfordringer og pres.Udenfor cirklen står alverdens problemer og udfordringer og presser på. Det er alle de ting du slås med til dagligt og som du ikke ved hvorvidt du kan klare eller ej idet du aldrig har prøvet det før! Dette giver mere end irritationer… det giver bekymringer, der leder til frygt, afmagt og desperation.

Her kommer eksempelvist overvægt ind i billedet. Den står udenfor cirklen idet den overvægtige jo har anerkendt at der er et problem men indtil videre er det jo selvsagt ikke blevet løst, idet den overvægtige jo stadig er overvægtig.

Hvis et menneske vælger at give op overfor problemet kommer der en forfærdelig konsekvens idet at den personlige cirkel nu MINDSKES. Vi ved nemlig nu at der var noget som vi IKKE kunne klare, idet vi har givet op overfor udfordringen. Selvtilliden og selvfølelsen mindskes nu permanent og den personlige cirkel skrumper og der skal nu mindre til at slå en ud psykisk, fordi nogle af de ting der før var inde i cirklen er flyttet udenfor fordi cirklen er skrumpet… på godt dansk: Giver vi op overfor en udfordring mindsker vi troen på os selv.

Derfor er der ufattelig mange overvægtige der ALDRIG har opgivet kampen imod kiloene. De har bare UDSAT den på ubestemt tid. Dermed har de jo ikke givet op… vi håndterer bare problemet senere.

Hvad har dette så at gøre med en fedmeoperation?

Jeg tror der er mange der kan nikke genkendende til dette og nu er vi så fremme ved fedmeoperationerne. Om man kan lide dette eller ej så er og bliver en fedmeoperation nemlig at give op overfor problemet og lade andre klare det (i dette tilfælde kirurgerne).

Selvom du tror du bilder dig selv noget andet ind, så har du nu mindsket din personlige cirkel, din selvfølelse og din selvtillid. Men heldigvis for alle så er din cirkel ikke permanent. Den flyttes hele tiden udad og indad alt efter de udfordringer man møder og hvorvidt man overvinder dem eller ej. Min pointe er bare:

VED AT KLARE SLANKEKUREN NATURLIGT SÅ GIVER DU DIN SELVTILLID, DIN SELVFØLELSE OG DIN PERSONLIGE CIRKEL ET KVANTESPRING FREMAD!

Så hvorfor ikke i stedet spare alle sine penge og klare overvægtsproblemet selv? Jeg kan høre dig tænke: Jamen, jeg har prøvet forgæves 100 gange, den eneste rigtige løsning for mig er en fedmeoperation! Mit spørgsmål er nu: Har du virkelig? Har du virkelig prøvet hundrede gange eller drejer det sig i virkeligheden om en 7-8 stykker du lige overdrev for forståelighedens skyld?

Det morsomme er at overvægtige mennesker der forgæves har forsøgt at tabe sig 5, 10 eller 20 gange er ved at være på nippet til at give op. Men siger man så til de samme mennesker: ”Jeg har en søn på 18 måneder som jeg nu forgæves har forsøgt at lære at gå 15 gange, så nu overvejer vi en rullestol til ham i stedet for at blive ved med at forsøge” så tror de man er fra forstanden. De fortæller en at man er nødt til at blive ved med at forsøge indtil det lykkes… kan du se pointen?

Jeg har nemlig kigget lidt på hvorfor næsten alle slankekure altid slår fejl og dermed bliver udsat (når jeg siger at jeg har kigget på det, betyder det at jeg har analyseret alle de gange jeg selv har udsat en kur!).

Så vent nu bare lidt længere med den fedmeoperation og så giv den naturlige slankekur en chance mere… og foruden et vægttab har du jo også en meget stor sandsynlighed for at blive en evt. type 2 diabetes kvit.

Du kan downloade mit forslag til en naturlig slankekur ved at udfylde formularen med e-mail og fornavn hvorefter du klikker på ”Send”, så har du øjeblikkelig mit bud på hvordan du kan klare det selv… helt uden fedmeoperationer!